MEAL「食」を担う

飲食事業

グローバルキッチン株式会社
Global Kitchen Co.,Ltd.

NIPPON KITCHEN
Nippon Kitchen,Inc.

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グローバルキッチン株式会社

私たちの日常に存在する「食」は、人々が長く健やかに生きる源として、とても大切なものです。特に今日の社会の中で、高齢者を対象とした「食事」は、単に日々お腹を満たすだけのものではなく、健康維持や増進、疾病予防、さらには精神衛生上においても非常に重要な意味をもっています。
しかし、高齢者において生活環境の変化などによる食欲減退や「食」へのこだわりの喪失、そして栄養不足など、「食」に関する深刻な問題も浮上してきており、また一方では、高齢者介護事業の増大・多様化に伴い、そこに携わる職員の作業効率や労働環境の改善も急務とされています。

私たちは、こうした社会背景の中で、高齢社会の「食」に関する問題を解決すべく、2011年7月、『グローバルキッチン』という子会社を設立しました。

主な事業は、調理済冷凍食材の商品開発と販売。商品は食材を急速冷凍するため、栄養価も味も損ないません。解凍して盛り付ければOKという手軽さゆえに専門のスタッフがいなくても調理が可能で時間も短縮。管理栄養士が栄養バランスや色合いを考えた献立を提供しているため、献立を組む手間も削減されます。
食事を提供する家族やスタッフの作業効率と労働環境の改善は高齢社会、とりわけ介護、福祉の中で求められていますが、どのような状況下でも容易に栄養バランスのいい美味しい食事を提供できる「調理済み食材」は、「安心安全」に加えて、こうした環境改善にも踏み込めると自負しています。
また、高齢者は、肉体の老化や機能の低下、環境の変化で食への意欲を失いやすい傾向があると言われますが、栄養に対する認識不足もあり「たんぱく質エネルギー低栄養状態(PEM)」に陥り、免疫機能や筋力の低下や鬱など、フレイルを引き起こすような深刻な事態が浮上しています。私たちのメニュー開発は、栄養価の維持はもちろん、食欲を引き出すための「美味しさ」と「見た目の美しさ」にもこだわり、ソフト食でもできるだけ素材の原型を維持して提供する「やわらか食」を取扱っており好評を得ています。
商品開発においては、パームインターナショナルテニスアカデミー校長、医学博士の杉山芙紗子さん。女子栄養大学名誉教授、医学博士、糖尿病専門医、糖尿病研修指導医、認定臨床栄養指導医の田中明先生。文教大学 健康栄養学部教授、農学博士、管理栄養士の笠岡誠一先生方からのご指導、監修をいただいて栄養学、医学的見地による商品、献立を提供しています。 在宅で利用したいというニーズには、簡単調理で栄養コントロールのできる栄養価調整食、嚥下咀嚼の弱い方には、やわらか食、ムース食の個人販売(通販)という形で応え、高齢者施設向け衛生備品の販売も行っています。また、2024年9月には、栄養ケアの専門施設である「認定栄養ケア・ステーション」を開所し幅広く栄養相談にもお応えできるようになりました。
私たちの商品は、今、北海道から沖縄まで全国6,000以上もの施設が利用しています。
グループで運営する介護施設「ケアヴィレッジ」「ビバヴィレッジ」。また柳島スポーツ公園内にある「柳島Kitchen」では、地元食材を積極的に使い、栄養価や塩分などバランスを考えた健康な身体のための「食事」を提供しています。

Global Kitchen Co.,Ltd.

“Meal” in our daily lives is very important as a source for people to live long and healthy lives. Especially in today's society, "Meal" for the elderly is not just about filling their stomachs on a daily basis, but is also very important for maintaining and improving health, preventing disease, and even for mental health.
However, serious problems related to "Meal" are emerging, such as loss of appetite due to changes in the living environment of the elderly, loss of interest in "Meal" and nutritional deficiencies.

Against this social backdrop, we established a subsidiary company named "Global Kitchen" in July 2011 to solve problems related to "Meal" in the aging society.

Our main business is the development and marketing of pre-cooked frozen meal products. Our product is quick-frozen, so it retains the nutritional value and taste. It’s easy to prepare and can be defrosted and served without the need for specialized staff, thus reducing cooking time. Our dietitians provide menus that are nutritionally balanced and colorful, reducing the time and effort required for menu planning.
Improved work efficiency and working conditions for families and staff serving meals are required in an aging society, especially in nursing care and welfare. We are proud that our "Pre-Prepared Meal" which can easily provide nutritionally balanced and tasty meals under any circumstances, can not only provide "Safety and Security" but also improve the environment.
In addition, the elderly tend to lose their appetite for Meal due to physical aging, functional decline, and changes in their environment. They also lack nutritional awareness, so a serious situation has emerged where they fall into a "Protein Energy Malnutrition (PEM) " causing frail immune function, muscle weakness, and depression. Our menu development focuses not only on maintaining nutritional value, but also on "Taste" and "Appearance" to stimulate appetite. We also offer "Soft Meals" that maintain the original form of the ingredients as much as possible, even in the case of soft meals, and these have been well received.
In our product development, we have received guidance and supervision from the following people to provide products and menus from a nutritional and medical perspective,
Dr. Fusako Sugiyama, Principal of Palm International Tennis Academy, M.D.
Dr. Akira Tanaka, professor emeritus at Kagawa Nutrition University, medical doctor, diabetes specialist, diabetes resident advisor, and certified clinical nutrition advisor
Dr. Seiichi Kasaoka, Professor, Faculty of Health and Nutrition, Bunkyo University, Doctor of Agriculture, Registered Dietitian

For any requests and needs to use our products at home, we offer nutritionally adjusted meals that are easy to prepare and provide nutritional control, as well as personal sales (mail order) of soft and mousse meals for those with weak swallowing and chewing skills and we also sell hygiene supplies for elderly care facilities. In September 2024, we opened a Certified Nutrition Care Station, a facility specializing in nutritional care, to provide a wide range of nutritional counseling services.
Our products are currently used by more than 6,000 facilities throughout Japan, from Hokkaido to Okinawa including the nursing care facilities named ”Care Village" and "Viva Village" operated by our group and "Yanagishima Kitchen" located in Yanagishima Sports Park actively use local ingredients and provide "meals" for a healthy body with a good balance of nutritional value and salt content.

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COLUMN

江戸時代から明治初期にかけて、旅籠を生業としていた歴史を持つ当社は、長い間、日本の主要な道路である東海道を旅するお客様の大切な休憩所としての役割を担っていました。
近代になり、私たちは「地域に必要な仕事をする」総合生活企業として人々の豊かな生活を目指して多様な事業を展開しています。もっと便利に、もっと安全に、そして楽しく豊かな生活ができるように。今ではこの想いを国内だけでなく世界に向けても届くように努力しています。
2017年10月ホノルルのアラモアナショッピングセンターで開催された「茅ヶ崎フェア」で冷凍惣菜を販売しました。現地の方々の関心は強く、味はもちろんのこと、安全で健康への配慮がある商品に高い評価をいただいた実績は、身近な「食」の文化を広い世界へ発信したいと願う私たちにとっても貴重な経験となりました。

With a history of making a living as an inn from the Edo period (1603-1867) to the early Meiji period (1868-1912), our company has long served as an important rest house for customers traveling on the Tokaido Highway which is a major road in Japan.
In the modern era, we have developed diverse businesses to enrich people's lives as a comprehensive lifestyle company that " works for the needs of the community. We aim to make life more convenient, safer, and more enjoyable and affluent. Currently we are striving to provide this passion not only domestically but also internationally.
We marketed frozen ready meals at the "Chigasaki Fair" held at the Ala Moana Shopping Center in Honolulu in October 2017. The local people were very interested in our products, and we received high praise for our safe and health-conscious products as well as for their taste. This achievement was a valuable experience for us as we hope to spread our familiar "Meal" culture to the wider world.

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NIPPON KITCHENとしてGLOBALへ羽ばたく

日本の料理の種類は多彩で、中でも「惣菜」と言われるものは一般の家庭で身近な食材から作られます。
いろいろな種類の惣菜を少しずつ食べることで栄養バランスのとれた健康的な食生活を送ることができるのです。
世界の多くの人々が長い人生を豊かに送るために大切な「健康」という意識を高く持つようになった今、私たちは長い歴史の中で日本人の体や心を健やかに培ってきた「和食」という食文化を世界に向けて発信したいと考えました。そして、より健康的な食習慣を多くの人に広めたいという想いを実現するために2024年、共にまちづくりを行う仲間と『NIPPON KITCHEN』をアメリカに設立しました。
私たちが提供する食品は、最高の出汁から始まり、日本全国の海の幸、山の幸を厳選して一番美味しい時季に収穫された旬の食材を産地で加工・冷凍しています。当社の商品は⾷品の質の⾼さと美味しさを保ちつつも「⼿軽さ」を包摂した世界に誇れる商品だと自負しています。
私たちの商品を通して皆様の食生活がますます健康で豊かになりますよう、そのお手伝いをさせていただければ幸いです。

NIPPON KITCHEN to go Global

The variety of Japanese cuisine is diverse, especially those known as " ready meals " which are made from ingredients that are familiar to the average household. Having a small variety of ready meals of different kinds helps us to have a healthy, nutritionally balanced diet.
As people around the world are focusing on "health" as an important factor to lead a long and prosperous life, we would like to introduce to the world the food culture of "WASHOKU" which has cultivated a healthy body and mind of the Japanese people throughout its long history. In 2024, we established "NIPPON KITCHEN" in the U.S. with our colleagues who are working together to develop the community in order to realize our desire to spread healthier eating habits to as many people as possible. Our products are processed and frozen at the place of origin with the best broth, the best marine foodstuffs & mountain-based foodstuffs selected from all over Japan, and the best seasonal ingredients harvested at the most delicious time of the year. We believe that our products are world-class products incorporating " quick and easy " while maintaining the high quality and taste of our products.
We hope you will find our products useful in making your diet healthier and richer.

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